Leningen vergelijken

Omdat het erg lastig is om zomaar een studie te bekostigen, nieuwe apparatuur aan te schaffen of een nieuwe auto te kopen, is het soms noodzakelijk om geld te lenen.

Vergelijken van leningen
Omdat het erg lastig is om zomaar een studie te bekostigen, nieuwe apparatuur aan te schaffen of een nieuwe auto te kopen, is het soms noodzakelijk om geld te lenen. Niet iedereen is hier even vertrouwd mee. Laat staan dat men vertrouwen heeft in het lenen van geld. Geld lenen gebeurt nu eenmaal niet voor niets en er doen zich genoeg dubieuze verhalen over de ronde. Desondanks hoeft het niet zo gevaarlijk te zijn als het soms lijkt. Er zijn tal van manieren om geld te lenen, zonder daar veel geld aan kwijt te zijn.

Leen pas als het nodig is
Voor je bekijkt of je geld gaat lenen, is het goed om te kijken naar wat je nog hebt. Met andere woorden; leen pas geld als je het ├ęcht nodig hebt. Als je nog geld op de bank hebt staan, is het beter om eerst dat geld op te maken en uit te geven, dan dat er al direct een lening wordt aangegaan. Want over je eigen geld hoef je geen rente te betalen, maar over geleend geld wel.

Vergelijk leningen
Als dan toch het moment is aangebroken om geld te gaan lenen, is het goed om eens op het internet rond te kijken. Want daar zijn talloze leningen te vinden. Diverse maatschappijen en instanties bieden hun leningen aan, tegen gunstige rentes. Het is een goede optie om deze leningen goed met elkaar te vergelijken, want er zijn veel geldschieters die allemaal beloven de goedkoopste lening aan te bieden voor de minste rente. Ga op onderzoek uit naar welke leningen het meest relevant zijn. Maak hiervan een duidelijk overzicht en bekijk dan welke de laagste rente biedt. Meer dan eens zijn dat de persoonlijke leningen of de doorlopende kredieten, af te sluiten bij de bank of bij bekendere instanties als Becam.

‘Gemakkelijke’ leningen
Als je een aankoop wilt doen en het geld ervoor niet zelf op kunt brengen, kun je dus geld gaan lenen. Zoals eerder besproken is het het beste om dat te doen met een lening die een lage – en gunstige – rente biedt.
Er zijn ook winkels die hun eigen regeling aanbieden. Meestal vindt dit plaats in de vorm van een gespreide of uitgestelde betaling. Het is raadzaam om hier niet op in te gaan. Dat is ook het geval bij soortgelijke betalingen via je creditcard. Deze vormen van leningen lijken gemakkelijk, maar de rentetarieven van soms wel 18% zijn verschrikkelijk hoog.

Studentenlening
De IBG-lening is een voorbeeld van een speciale regeling. Studenten kunnen hier gebruik van maken. Ze lenen geld van de Informatie Beheer Groep, tegenover een lage rente. Pas als de student twee jaar is afgestudeerd, begint het aflossen. Op die manier kan een student het geld bij elkaar verdienen.
Een ander voorbeeld van een speciale regeling is de hypotheek. Ook dit is een fiscaal voordelige lening, ideaal voor mensen die een huis willen kopen of verbouwen.

Conclusie
Geld lenen is iets van deze tijd en hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn. Als je maar je verstand gebruikt en redelijk kijkt naar wat je kunt lenen – en waarvan je zeker weet dat je het kunt terugbetalen. In zulke gevallen bieden leningen een goede uitkomst.