Snel geld lenen

In sommige situaties is het noodzakelijk om direct en zo snel mogelijk over geld te beschikken. Sparen en afwachten hebben dan meestal geen zin meer. Deze situatie is natuurlijk verre van ideaal, maar in sommige gevallen onvermijdelijk. Het enige wat u nu als lener nog kunt doen, is ervoor zorgen dat u de beste lening voor uw situatie afsluit. Hieronder volgt een aantal richtlijnen die u verder kunnen helpen.

Overzichtelijk
Hoeveel haast er ook bij gebaat is, het kan zeker geen kwaad om de lening overzichtelijk te houden. Om toch snel geld te kunnen lenen kunt u het beste van tevoren een aantal factoren naast elkaar leggen. Daaronder vallen uw inkomen, de vaste (maandelijkse) lasten, leeftijd, al lopende en afgesloten leningen en BKR-verleden. Aan de hand van deze gegevens kunt u dan bepalen welke lening het beste bij uw situatie aansluit.

Persoonlijke lening
Een van de goedkoopste vormen van lenen is de persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening krijgt u een van tevoren bepaald bedrag direct ter beschikking. U bepaalt dan ook van tevoren hoe u de lening gaat aflossen. De aflossing zal plaatsvinden in een aantal vaste termijnen over een vooraf vastgestelde periode. Op die manier stelt de lening u in staat het geleende bedrag overzichtelijk te houden en geeft het u tevens de tijd om het geld terug te betalen.

Doorlopend krediet
Wanneer u besluit een doorlopend krediet af te sluiten, wordt een maximum bedrag met u afgesproken. Over dat bedrag – het maximale kredietbedrag – krijgt u dan beschikking. Ook wordt hier met u besproken wat de hoogte zal zijn van het maandelijks af te lossen bedrag. Dit maandelijkse aflosbedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een ander deel uit aflossing.

Spaarkrediet
Het spaarkrediet is een goedkope vorm van lenen, daar u alleen de rente over het opgenomen kredietsado betaalt en u dus niet aflost. Met het bedrag dat u in de tussentijd hebt opgebouwd in het spaarplan, wordt na verloop van tijd het krediet afbetaald. Wanneer u aan een stuk door iedere maand hetzelfde bedrag spaart, zal de opbrengst na vijftien jaar belastingvrij zijn. Aan het eind van ieder jaar ontvangt u een jaaroverzicht van de intussen betaalde rente.

Geen tijd
Zelfs als er geen tijd is om de aanvraag van procedures af te wachten, is het ook nog mogelijk om geld te lenen. Houd er dan wel rekening mee dat de hoogte van de rente erg hoog kan zijn, en dus veel verschilt van andere leningen. Vaak gaat het hier om uitgestelde betalingen of betalingen middels de creditcard. Over het algemeen zijn dit dure vormen van leningen.

Offerte
Om te controleren welke lening het beste is, is het het makkelijkst om bij een of meerdere onafhankelijke instellingen een offerte aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Vervolgens kiest u de gunstigste lening, afhankelijk van de door u gestelde wensen en eisen.